"Jeugd en gezin, de basis van een leefbare buurt."
Interventiemedewerkers maken ouders duidelijk wat hun kinderen op straat doen. Ze laten de ouders inzien dat het gezinsleven invloed heeft op het gedrag van de jongeren en wijzen de ouders op de verantwoordelijkheid die ze hebben voor het gedrag van hun kind.
De informatie die straatcoaches op straat hebben verzameld over de overlast die jongeren geven wordt door de interventiemedewerkers gebruikt bij de gezinsbezoeken. De interventiemedewerkers gaan zo snel mogelijk langs bij gezinnen waarvan de jongeren overlast veroorzaken. Samen met de ouders en de jongeren worden afspraken gemaakt om aan de overlast een eind aan te maken.
De afspraken worden vastgelegd in een intentieovereenkomst. De medewerkers van SAOA controleren vervolgens of de ouders en de jongeren zich houden aan de gemaakte afspraken.
De interventiemedewerkers zijn, net als de straatcoaches, professionals die zeven dagen per week actief zijn. Zij weten hoe ze om moeten gaan met jongeren die overlast veroorzaken. Het team van interventiemedewerkers bestaat uit medewerkers met verschillende culturele achtergronden.
All Rights Reserved | Stichting Aanpak Overlast Amsterdam | www.aanpakoverlast.nl